Wydarzenia...
Wydarzenia...
01-05-2011r
Kuchnia pogranicza. Zapraszamy do spróbowania w Karczmie Brzeziniak

SZEF KUCHNI

POLECA

 

Bojkowska borowikowa

przepis z Roku Pańskiego 1650, zupa podawana na stołach dworskich w ówczesnych Bieszczadach

 

Mołdawski Specjał

pierś kurczęcia w winno/ziołowej marynacie z warzywami, opiekanymi ziemniakami oraz bukietem surówek

 

Pstrąg Boba z Brzozowego Lasu pstrąg smażony podawany z frytkami oraz surówką z białej kapusty

(efekt naszego 17-letniego doświadczenia!)

 

Olbrzymki Huculskie

pierogi wypełnione ziemniakami, serem, boczkiem, polewane masłem czosnkowym, 3szt.

SMAKI POGRANICZA

ZUPY:

 

Bojkowska borowikowa

przepis z Roku Pańskiego 1650, zupa podawana na stołach dworskich w ówczesnych Bieszczadach

 Polski Rosół domowy z makaronemSłowacka CzosnkowaUkraiński BarszczPolski Żurek z jajkiem i kiełbasą

ZESTAWY OBIADOWE

Rybne:

Pstrąg Boba z Brzozowego Lasu

pstrąg smażony podawany z frytkami oraz surówką z białej kapusty

(efekt naszego 17-letniego doświadczenia!)

Pstrąg Warszawiaka

pstrąg gotowany na parze z warzywami, w sosie cytrynowo-maślanym, podawany z frytkami

Pstrąg - Przysmak Niedźwiedzi

pstrąg smażony w sosie czosnkowo-musztardowym podawany z frytkami oraz bukietem surówek

Tilapia -filet

filet z tilapii, nacierany ziołami, smażony w cieście, podawany z frytkami i surówką

Tilapia -filet

filet z tilapii nacierany ziołami, smażony w cieście, podawany z frytkami i surówką Mięsne:

Mołdawski Specjał

pierś kurczęcia w winno-ziołowej marynacie, podawana z warzywami, opiekanymi ziemniakami i surówką

Kotlet Wędrowca

filet z kurczaka poniewierany w bułce i podawany z ziemniakami opiekanymi i surówką

Przysmak Drwala

karkówka wieprzowa marynowana w ziołach podawana z kluskami śląskimi i surówką

Schab Gajowego

schab w ziołowej marynacie, w chrupiącej panierce , podawany z frytkami oraz bukietem surówek

Danie Leśnych Ludzi

aromatyczny schab podawany z opiekanymi ziemniakami, duszonymi pieczarkami oraz bukietem surówek

Bieszczadzka Normalka

gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym

Golonka Trapera

podawana w kapuście z chlebem, chrzanem, musztardą

Baranina w trzech odsłonach

 

Wilczy Przysmak

baranie żeberka trzymane siedem dni w marynacie, duszone w sosie własnym, podawane z zasmażaną kapustą i chlebem

Przekąska Bacy

baranina pieczona, trzymana w marynacie ziołowo-warzywnej, podawana z chlebem 

Barania Pieczeń dla Dwojga

trzymana w marynacie, duszona w sosie własnym, podawana z surówką i chlebem. Uwaga! spora porcja

 

KRESOWE SPECJAŁY

Ser po Słowacku

ser opiekany w panierce z frytkami i surówką

Bliny po Łemkowsku

placki ziemniaczane z gulaszem

Bliny po Polsku

placki ziemniaczane ze śmietaną

Bliny po Ukraińsku

placki ziemniaczane z pieczarkami i serem 

PIEROGI

Olbrzymki Huculskie

farsz: ziemniaki, ser, boczek, polewane masłem czosnkowym, 3szt.

Bojkowskie

z mięsem, 10szt

Pierogi ruskie

polecamy dzieciom, gotowane, 8szt.

NALEŚNIKI

 Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki z warzywami i kurczakiem

podawane sosem czosnkowym

Naleśniki z warzywami i fetą

podawane z sosem czosnkowym

Naleśniki z serem

i polewą czekoladową

Naleśniki z owocami

i bitą śmietaną

Naleśniki z lodami

i bitą śmietaną

Naleśniki z masłem orzechowym

i bitą śmietaną

Naleśniki z dżemem wiśniowym

i cukrem pudrem 

GOFRY

gofr z cukrem pudremgofr z dżemem i cukrem pudremgofr z dżemem, cukrem pudrem i śmietankągofr z masłem orzechowym i śmietankągofr z owocami, polewą i śmietanką

dodatkowa polewa

(czekoladowa, owocowa lub jabłkowo-miętowa)


2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007

Copyright © 2011 Siedlisko Brzeziniak - All rights reserved. Realizacja:    BitArtis - Prezentacje multimedialne, Strony www