Rezerwacje


 Pełna oferta Karczmy na stronie www.karczmabrzeziniak.com


SZEF KUCHNI  Szczepan Stokłosa poleca potrawy , które zaskoczą Was niepowtarzalnym doznaniem kulinarnym i oryginalnością.

 

  Bojkowska borowikowa 
przepis z około 1650 roku, zupa podawana na stołach dworskich w ówczesnych Bieszczadach, warzywny bulion z delikatnym wieprzowym mięsem , aromatyczne borowiki i delikatna śmietanka - zabiorą Was w podróż historyczną tej części Karpat 
Pstrąg Boba z Brzozowego Lasu ;smażony tradycyjnie na patelni pstrąg, masłem czosnkowym okraszony, podawany z talarkami oraz bukietem surówek zachwyci najwytrawniejszego smakosza ryb.
Olbrzymki Huculskie: Dwa opiekane na chrupiąco pierogi , nadziewane ziemniakami, serem, boczkiem, polewane masłem czosnkowym, serwowane w świeżym smietanowo-czosnkowym sosem i surówką
Przekąska Bacy
bieszczadzka baranina , trzymana w marynacie ziołowo-warzywnej, duszona w warzywach, owocach i karpackim winie, podawana z kapustą zasmażaną i chlebem wiejskim- to danie , którego byś w Bieszczadach i nie spróbować to po prostu grzech!!!!

 

Pełne MENU
 
ZUPY
Bojkowska borowikowa przepis z około 1650 roku, zupa podawana na stołach dworskich w ówczesnych Bieszczadach. 
Polski rosół domowy z makaronem.
Polski żurek z jajkiem i kiełbasą.
Kwaśnica na Ziobrze
Ukraiński barszcz.
 
ZESTAWY OBIADOWE - RYBNE
Pstrąg Boba z Brzozowego Lasu smażony tradycyjnie na patelni pstrąg, masłem czosnkowym okraszony, podawany z talarkami oraz bukietem surówek zachwyci najwytrawniejszego smakosza ryb.

Pstrąg Przysmak Niedźwiedzi smażony na patelni, dodajemy doń czosnkowo-musztardowy pyszny sosik, opiekane grule  oraz bukiet surówek.
 
ZESTAWY OBIADOWE - MIĘSNE
Zbójnicki Specjał kotlet z piersi z kurczęcia smażony soute,w ziołowej marynacie, podawany z ziemniakami i surówką
Przysmak Drwala karkówka wieprzowa grillowana , w ziołach marynowana, polana sosem czosnkowym, podawana z ziemniakami i surówką                                                                                                                                                         Polędwica zakapiora : delikatnie grillowana polędwica w sosie borowikowym z opiekanymi  grulami i zestawem surówek

Schab Gajowego schab w ziołowej marynacie trzymany, bity i w w chrupiącej panierce smażony , podawany z ziemniakami i surówką                                                                                                                                          

Bieszczadzka Normalka aromatyczny gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną/ ryżem/ ziemniakami oraz bukietem surówek                                                                                                                                                                              

Przekąska Bacy  bieszczadzka baranina duszona , trzymana w marynacie ziołowo-warzywnej, podawana z kapustą zasmażaną z chlebem                                                                                                                                                                

Żeberka wilcze- w miodowo-piwnej zalewie pieczone , z ziemniakami i modrą kapustą Wam podawane!!


 KARPACKIE SPECJAŁY


Ser po Słowacku  ser opiekany w panierce z frytkami i surówką
Olbrzymki Huculskie opiekane pierogi nadziewane ziemniakami, serem, boczkiem, polewane masłem czosnkowym
Gołąbki babcine z ryżem ,mięsem i sosem pomidorowym zapiekane w piecu
Naleśniki Bojkowskie z mięsem drobiowym i warzywami, polane śmietanką i sosem z czosnku niedźwiedziego
Naleśniki na zielono ze szpinakiem ,serem feta polane sosem czosnkowym
Naleśniki na słodko z serem białym ,polane czekoladą lub konfiturą


Galeria


W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu:

  • 501 618 725
  • 502 378 699

bd e-mailowo:

biuro@brzeziniak.pl lub akbanaszek@poczta.onet.pl

Wi颥j informacji


Mapka terenu...



Mapka terenu



Copyright © 2011 Siedlisko Brzeziniak - All rights reserved. Realizacja:    BitArtis - Prezentacje multimedialne, Strony www